bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Wiosenna surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pyszna i lekka surówka z kapusty pekińskiej , ogórka i rzodkiewek, przygotowałam ją z sosem Cezar. Podałam ją do grillowanego mięsa, wszystkim bardzo smakowała.

Wiosenna surówka

Składniki:

Wiosenna surówka

 

  • Pół główki kapusty pekińskiej
  • Pęczek rzodkiewek
  • 1 ogórek zielony
  • Pęczek szczypiorku
  • 1 saszetka sosu Cezar
  • Sól, pieprz
  • Sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Wiosenna surówka
Kapustę pekińską drobno siekamy, umyte rzodkiewki kroimy w plastry, ogórka zielonego obieramy i kroimy w pół plastry, umyty szczypiorek drobno siekamy.

Wszystko przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy sos, oprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy.

Surówkę wstawiamy do lodówki na pół godziny przed podaniem.  

Tagi:

surówka