anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Surówka z selera

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo dobra surówka, którą można podać podczas obiadu do ziemniaków. Smakowała wszystkim, będę ją robić częściej :D

Surówka z selera Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z selera

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera
Seler, marchew oraz jabłko umyć obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić, dodać do selera, marchewki i jabłka.

Wszystko delikatnie wymieszać. Następnie dodać odrobinę soli i pieprzu do smaku. Śmietanę, jogurt naturalny oraz majonez połączyć razem, dokładnie roztrzepać i wlać do surówki.

Wszystko delikatnie wymieszać. Podawać z ziemniakami i mięsem. 
Surówka z selera
Na sam początek należy zetrzeć marchew i seler.
Surówka z selera
Następnie ścieramy jabłko i szatkujemy szczypiorek. Dodajemy do miski.
Surówka z selera
Na sam koniec zalewamy całość majonezem, śmietaną i jogurtem i przyprawiamy, mieszamy.

Tagi:

surówka seler