Sposób przygotowania:
Wiosenne jajka faszerowane
1. Jajka gotujemy na twardo we wrzącej wodzie przez 10 minut.
2. Ogórka obieramy, rzodkiewkę myjemy. Warzywa kroimy w bardzo drobną kostkę.
3. Jajka przekrawamy na pół, delikatnie usuwamy żółtka, które w miseczce dokładnie rozgniatamy widelcem, natomiast białka układamy na talerzu.
4. Do żółtek dodajemy pokrojonego ogórka i rzodkiewkę. Dokładnie mieszamy i łączymy z majonezem, tworząc jednolitą masę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
5. Faszerujemy nasze jajka, talerz przystrajamy świeżymi warzywami.
2. Ogórka obieramy, rzodkiewkę myjemy. Warzywa kroimy w bardzo drobną kostkę.
3. Jajka przekrawamy na pół, delikatnie usuwamy żółtka, które w miseczce dokładnie rozgniatamy widelcem, natomiast białka układamy na talerzu.
4. Do żółtek dodajemy pokrojonego ogórka i rzodkiewkę. Dokładnie mieszamy i łączymy z majonezem, tworząc jednolitą masę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
5. Faszerujemy nasze jajka, talerz przystrajamy świeżymi warzywami.