Wiosenne kanapki

  • 17
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 2

smaczne orzeźwiające kromki wiosenne

Wiosenne kanapki

Składniki:

Wiosenne kanapki

 

  • 10 kromek chleba
  • 8 jajek
  • Benecol
  • kminek do smaku
  • ogórek zielony

Sposób przygotowania:

Wiosenne kanapki
Do rondelka wkładamy umyte surowe jajka i zalewamy wodą.Przyprawiamy płaską łyżką soli ( podczas obierania łatwo schodzi skorupka). Gotujemy 5-6 minut na twardo.Wylewamy gorącą wodę, i wlewamy chłodną.Kromki chleba kroimy na pół i smarujemy masłem benecol.Posypujemy odrobinkę kminkiem.Układamy na wierzch plastry pokrojonego jajka oraz plastry pokrojonego i umytego wcześniej ogórka.Dodajemy sól do smaku.

Tagi:

jajko chleb jajka