Sposób przygotowania:
Wiosenne naleśniki z sałatą, twarożkiem i jajkiem
1. Składniki ciasta miksujemy na gładkie, bez grudek o odpowiedniej gęstości ciasto. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i studzimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy wzdłuż na połówki.
3. Sałatę i szczypiorek myjemy i dokładnie osuszamy. Szczypiorek drobno kroimy.
4. Każdy naleśnik smarujemy twarożkiem, następnie układamy liście sałaty i po dwie połówki jajek, następnie zwijamy w rulonik.
5. Naleśniki kroimy tak, żeby w każdym kawałku był kawałek jajka, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Podajemy.
Rady: Patelnia do smażenia o średnicy około 18- 20 cm. Z przepisu powinno nam wyjść 6 naleśników.
2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy wzdłuż na połówki.
3. Sałatę i szczypiorek myjemy i dokładnie osuszamy. Szczypiorek drobno kroimy.
4. Każdy naleśnik smarujemy twarożkiem, następnie układamy liście sałaty i po dwie połówki jajek, następnie zwijamy w rulonik.
5. Naleśniki kroimy tak, żeby w każdym kawałku był kawałek jajka, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Podajemy.
Rady: Patelnia do smażenia o średnicy około 18- 20 cm. Z przepisu powinno nam wyjść 6 naleśników.