Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Wiosenne naleśniki z sałatą, twarożkiem i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Gdy nie mamy pomysłu na obiad możemy przygotować oto takie naleśniki. Pyszne i bardzo syte. Nie wymagają dużo pracy i są również tanie w wykonaniu. Polecam:)

Wiosenne naleśniki z sałatą, twarożkiem i jajkiem

Składniki:

Wiosenne naleśniki z sałatą, twarożkiem i jajkiem

Ciasto:

Dodatkowo:

  • 6 jajek
  • kilka liści zielonej sałaty
  • 20 dag serka śmietankowego
  • olej do smażenia
  • szczypiorek według uznania

Sposób przygotowania:

Wiosenne naleśniki z sałatą, twarożkiem i jajkiem
1. Składniki ciasta miksujemy na gładkie, bez grudek o odpowiedniej gęstości ciasto. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i studzimy.

2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy wzdłuż na połówki.

3. Sałatę i szczypiorek myjemy i dokładnie osuszamy. Szczypiorek drobno kroimy.

4. Każdy naleśnik smarujemy twarożkiem, następnie układamy liście sałaty i po dwie połówki jajek, następnie zwijamy w rulonik.

5. Naleśniki kroimy tak, żeby w każdym kawałku był kawałek jajka, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Podajemy.



Rady: Patelnia do smażenia o średnicy około 18- 20 cm. Z przepisu powinno nam wyjść 6 naleśników.