Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wiosenne śniadanko

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prze pyszne śniadanko i prze ślicznie wyglądające.

Wiosenne śniadanko

Składniki:

Wiosenne śniadanko

 

  • 1 łyżeczka Kukurydzy z Puszki,
  • 3 plasterki ogórek zielonego,
  • 5 plasterków pomidora,
  • 1 jajko ugotowane,
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego,
  • 1 wafel ryżowy Good Food,
  • 3 liście sałaty (do dekoracji)

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne śniadanko
Ugotowane i obrane jajko kroimy na pół i wydłubujemy żółtko następnie wkładamy je do miseczki lub głębokiego talerza i rozdrabniamy widelcem po czym dodajemy jogurt naturalny i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Nakładamy naszą masę na wafla , równo rozsmarowując. (Resztę jajko tzn: białko - możemy sobie podjeść podczas robienia wafla)Pomidora myjemy i wykrawamy z niego 5 części które nakładamy na wafla przy krawędziach. Następnie ogórka myjemy obieramy i kroimy z niego 3 plasterki a następnie te plasterki na pół i przyozdabiamy. Kukurydze z puszki wykładamy na sam środek naszego wafla i podajemy z przyozdobieniem sałatowym.