Sposób przygotowania:
Wiśnióweczka
Wiśnie umyć, osączyć, wypestkować, zmiksować.
Do zmiksowanych owoców dodać esencję i przyprawy.
Miód przełożyć do rondla, podgrzać.
Gorącym miodem i spirytusem zalać owoce wiśni.
Dokładnie wymieszać, odstawić na 30 dni w ciepłe miejsce.
Po tym czasie zlać nalewkę. odstawić na pół roku.
Następnie przefiltrować nalewkę przez gazę, przelać do butelek.
Do picia nadaje się po pół roku
Do zmiksowanych owoców dodać esencję i przyprawy.
Miód przełożyć do rondla, podgrzać.
Gorącym miodem i spirytusem zalać owoce wiśni.
Dokładnie wymieszać, odstawić na 30 dni w ciepłe miejsce.
Po tym czasie zlać nalewkę. odstawić na pół roku.
Następnie przefiltrować nalewkę przez gazę, przelać do butelek.
Do picia nadaje się po pół roku