Sposób przygotowania:
Włoskie tosty
1. Na blaszce układamy kromki chleba. 2. Z keczupu, oregano i papryki robimy sos - dokładnie łącząc składniki. Z mozarelli odlewamy zalewę, a pomidora myjemy i kroimy je na 8 plastrów. Pieczarki obieramy i kroimy tak, by mieć 16 plasterków. Listki bazylii myjemy i suszymy. 3. Na każdej kromce chleba rozsmarowujemy po łyżce sosu. Na nim układamy po plasterku pomidora, mozarelli oraz po 2 kawałki pieczarek. Pospujemy roztartym w palcach oregano i wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na kilka minut- do czasu, aż ser się rozpuści, a chleb stanie się chrupki. Podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika, ozdabiamy świeżymi listkami bazylii.
KasiaJulcia
nieuchwytna
Byly naprawde pyszne :)