nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Włoskie tosty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie i pyszne tosty na ciepłą kolację.

Włoskie tosty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Włoskie tosty

 

  • Na 8 szt.

 

  • 8 kromek chleba tostowego (użyłam maślanego)

 

  • SOS:
  • 8 łyżek dobrego keczupu
  • duża szczypta oregano
  • płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej

 

 

Sposób przygotowania:

Włoskie tosty
1. Na blaszce układamy kromki chleba. 2. Z keczupu, oregano i papryki robimy sos - dokładnie łącząc składniki. Z mozarelli odlewamy zalewę, a pomidora myjemy i kroimy je na 8 plastrów. Pieczarki obieramy i kroimy tak, by mieć 16 plasterków. Listki bazylii myjemy i suszymy. 3. Na każdej kromce chleba rozsmarowujemy po łyżce sosu. Na nim układamy po plasterku pomidora, mozarelli oraz po 2 kawałki pieczarek. Pospujemy roztartym w palcach oregano i wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na kilka minut- do czasu, aż ser się rozpuści, a chleb stanie się chrupki. Podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika, ozdabiamy świeżymi listkami bazylii.
Włoskie tosty
Kromki chleba tostowego smarujemy sosem, a następnie układamy po plasterku pomidora.
Włoskie tosty
Dokładamy mozarellę i pieczarki.........
Włoskie tosty
Posypujemy oregano i wstawiamy do piekarnika.

Tagi:

sosy chleb tosty