AlinkaMalinka

AlinkaMalinka

Kucharz
[Przepisów: 5]

Włoskie zapiekanki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka prosta i apetyczna przekąska na mały głód i na wieczór przed telewizorem :)

Włoskie zapiekanki. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Włoskie zapiekanki.

 

  • mozzarella w kulce
  • słoiczek suszonych pomidorów
  • bagietka

Sposób przygotowania:

Włoskie zapiekanki.
Bagietkę pokroić. Ładniej będą się prezentować podłużne i ukośne kromeczki. Pomidory wyjąć ze słoika i odsączyć nieco z oliwy. Jeżeli to duże kawałki, kroimy na mniejsze części. Suszone pomidory mają bardzo intensywny smak, lepiej nie przedobrzyć z wielkością. Pomidorki poukładać na pieczywie i na górę położyć pokrojoną mozzarellę. Kanapki ułożyć bezpośrednio na blaszce albo na folii, co oszczędzi nam mycia brytfanki :) Zapiekać w 200 stopniach aż się zarumieni ser, to zajmie ok. 10 minut. Takie zapiekanki mogą wydać się dość banalne i zbyt proste, jednak gwarantuję niepowtarzalny smak i pyszną przekąskę!
Włoskie zapiekanki.
Taki batalion kanapek pobudzi apetyt każdego smakosza
Włoskie zapiekanki.
Pamiętajmy że suszony pomidor ma bardzo intensywny smak nie należy przesadzać z jego wielkością w zapiekance