Sposób przygotowania:
Wspaniałe krewetki i dwa sosy.
Pierwsze zaczynamy od sosów, sos biały robimy na zimno, wszystkie składniki dokładnie mieszamy i dodajemy posiekany koperek. Sos czerwony na ciepło robimy następująco, na rozgrzaną patelnie wrzucamy cebulę, czosnek imbir, doprowadzamy do zeszklenia, następnie dodajemy pomidora z puszki oraz posiekaną pietruszkę, odczekujemy aż sos się zredukuje, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dwa kieliszki napełniamy sosami, tak aby każdy sos był w swoim kieliszku. Jak sosy są gotowe przystępujemy do przygotowania krewetek, na rozgrzaną oliwę wrzucamy skropione cytryną krewetki, przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy kilka minut z każdej strony. Talerz dekorujemy zieleniną, ustawiamy sosy i wykładamy krewetki, danie gotowe. SMACZNEGO.