IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Wstążki nieco chińskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Chińskie wstążki dzisiaj mamy Dla mężczyzny i dla damy

Wstążki nieco chińskie

Składniki:

Wstążki nieco chińskie

 

  • 10 dkg suchego makaronu ryżowego wstążki
  • 1 l wrzątku
  • 1 kostka rosołowa „Bulion cielęcy”
  • 200 g konserwowej fasolki szparagowej
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego Tao Tao
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • 1 łyżeczka sosu „Sambal oelek”
  • 1 szczypta białego mielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki posiekanej trawy cytrynowej

 

Sposób przygotowania:

Wstążki nieco chińskie
We wrzątku rozpuścić kostkę rosołową, wrzucić makaron, przykryć, po 3 minutach odcedzić. Pierś pokroić w paseczki, wymieszać z sosem sojowym, odstawić na chwilę. Grzyby gotować w niewielkiej ilości wody przez 10 minut. Odcedzić. W woku rozgrzać olej, wrzucić mięso, podsmażyć na dużym ogniu. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, dodać, wraz z sambalem, trawą cytrynową, grzybami i pieprzem, do mięsa. Wrzucić makaron. W razie potrzeby dosolić. Smażyć wszystko przez 5 minut na dużym ogniu ciągle mieszając.
Smacznego!