Sposób przygotowania:
Pieczone pulpeciki w sosie pomidorowym z cebulą
Do mielonego mięsa dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Formujemy kuleczki wielkości madarynki.
Koncentrat pomidorowy mieszamy z pomidorami, wodą i przyprawami. Cebulę kroimy w piórka.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wykładamy cebulę, na to ukladamy pulpeciki i polewamy sosem.
Pulepciki polewamy po wierzchu olejem. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, po 30 minutach, obracamy pulpeciki na drugą stronę.
Podajemy w ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Koncentrat pomidorowy mieszamy z pomidorami, wodą i przyprawami. Cebulę kroimy w piórka.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, wykładamy cebulę, na to ukladamy pulpeciki i polewamy sosem.
Pulepciki polewamy po wierzchu olejem. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, po 30 minutach, obracamy pulpeciki na drugą stronę.
Podajemy w ulubionymi dodatkami.
Smacznego