gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pieczona karkówka w majonezie i musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczona karkówka w majonezie i musztardzie. Smaczna propozycja obiadowa. Polecam z ulubionymi dodatkami.

Pieczona karkówka w majonezie i musztardzie

Składniki:

Pieczona karkówka w majonezie i musztardzie

 

  • 1 kg karkówki,
  • 1 szklanka majonezu,
  • 2 łyżki musztardy chrzanowej,
  • 1 łyżka słodkiej papryki.

Sposób przygotowania:

Pieczona karkówka w majonezie i musztardzie
Karkówkę kroimy w dość cienkie plastry.

Musztardę łączymy z majonezem i słodką papryką.

Łączymy karkówkę z sosem i dokładnie mieszamy.

Odstawiamy na godzinkę do lodówki.

Wykładamy na blaszkę piekarnikową.

Pieczemy 1 godzinkę w 180 stopniach.

Po 30 minutach przewracamy karkówkę na drugą stronę.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;)