Sposób przygotowania:
Wykwintna łososiowa sałatka z truskawką.
Filet z łososia rozdrabniamy na mniejsze kawałki , możemy to zrobić za pomocą widelca lub najprościej i najwygodniej rękami . Na talerzyku układamy rybę . W szklance robimy sos : mieszamy oliwę z cukrem , solą oraz z łyżką musztardy Dijon lub jakąś inną .Ucieramy dokładnie , tak , aby powstało coś w rodzaju majonezu . Uważajmy , bo sos może się zważyć . robimy to powoli , nie spiesząc się , wówczas wyjdzie nam ok . Rukolę dokładnie myjemy , najlepiej pod bieżącą wodą , rwiemy na drobniejsze części i układamy na łososiu .Truskawki również myjemy , kroimy w talarki , rozrzucamy po sałacie i łososiu . Gotowym sosem polewamy sałatkę . Możemy również posypać kolorowym pieprzem , wówczas sałatka będzie miała fajny wygląd .