zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Wypasiona pasta rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Taka szybka i kolorowa pasta z wędzonej makreli jest bardzo smaczna do pieczywa na kolację lub śniadanie.

Wypasiona pasta rybna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wypasiona pasta rybna

 

  • 1 wędzona makrela
  • 1 czerwona cebula
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 50 g serka topionego
  • 1 garść roszponki
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól morska ziołowa
  • ognista mieszanka przypraw
  • pieprz czarny

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wypasiona pasta rybna
Makrelę obrać z ości i wrzucić do miski. Paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę, dodać do ryby, roszponkę posiekać i razem z serkiem dodać także do ryby. Następnie dodać jogurt i musztardę oraz przyprawy i wymieszać pastę. Pastę odstawić na kilkanaście minut do przegryzienia się smaków i podawać z pieczywem.
Wypasiona pasta rybna
Etap 1przygotwać składniki na pastę i wrzucić do miski
Wypasiona pasta rybna
Etap 2dodać przyprawy i wymieszać pastę ...