Sposób przygotowania:
Wypasione ciasteczkowe kokilki
1) Herbatniki lekko kruszymy (możemy wspomóc sobie butelką lub wałkiem do ciasta).
2) Masło rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy do ostygnięcia, wlewamy do herbatników, łączymy i wysypujemy na dno kokilek (zostawiamy trochę do posypania na górę).
3) Na herbatniki wykładamy dżem i śmietankę.
4) Batoniki drobno kroimy i układamy na śmietance.
5) Na śmietankę ponownie kładziemy dżem i posypujemy herbatnikami.
6) Na herbatnikach kładziemy śmietankę i pokrojoną na mniejsze kawałki krówkę (po 1,5 krówki na kokilkę).
7) Na koniec pralinkę przekrajamy na pół i układamy na środek kokilki po połowie pralinki.
8) Pieczemy przez ok. 10-15 minut w 220 stopniach.
Z podanych składników wychodzą dwie kokilki o średnicy 19 cm.
2) Masło rozpuszczamy w rondelku, odstawiamy do ostygnięcia, wlewamy do herbatników, łączymy i wysypujemy na dno kokilek (zostawiamy trochę do posypania na górę).
3) Na herbatniki wykładamy dżem i śmietankę.
4) Batoniki drobno kroimy i układamy na śmietance.
5) Na śmietankę ponownie kładziemy dżem i posypujemy herbatnikami.
6) Na herbatnikach kładziemy śmietankę i pokrojoną na mniejsze kawałki krówkę (po 1,5 krówki na kokilkę).
7) Na koniec pralinkę przekrajamy na pół i układamy na środek kokilki po połowie pralinki.
8) Pieczemy przez ok. 10-15 minut w 220 stopniach.
Z podanych składników wychodzą dwie kokilki o średnicy 19 cm.
SylaUla