Sposób przygotowania:
Wyśmienite babeczki z jeżynami
Jeżyny opłukać i zostawić na sitku do odcieknięcia wody. Do miski wlać mleko, maślankę, olej i wsypać oba cukry i wymieszać. Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i szybko wymieszać ( ja używam widelca ). Ciasto rozdzielić do foremek włożonych do blachy na muffinki. Na wierzch ułożyć jeżyny lekko dociskając do ciasta. Babeczki piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 165 stopni. Po upieczeniu babeczki wyjąć na kratkę jeśli są w silikonowych foremkach i przestudzić. Lekko oprószyć cukrem pudrem.
dża
edytaha
zewa
Edytko moje też były kwaskowe ale bardzo małe. Najważniejsze, że ogólnie babeczki były smaczne :)
monikaT83
zewa
A są jeszcze dwie, częstuj się :)
kołczu
zewa
Miałam właśnie zjeść tę ostatnią do kawki, ale co tam. Częstuj się, smacznego :)
czekoladka_m
zewa
Dzięki :)
gosia56
zewa
Nie ma Gosiu, Kołczu ostatnią spałaszował :)
gosia56
Trudno o tej porze i tak bym juz nie zjadła ;)
zbysiowa
zewa
Dzięki Madziu :)
zufikowo