agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

wywar z warzyw,.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wywar z warzyw,. wywar z warzyw,.

wywar z warzyw,.

Składniki:

wywar z warzyw,.

 

  • Łupinki z 7 wyszorowanych dużych ziemniaków
  • 1 duża cebula
  • 2 wyszorowane nie obrane marchewki
  • 1 mały obrany kawałek selera
  • 1 mała obrana pietruszka
  • 1 ½ łyżki oleju
  • 1 mały listek laurowy
  • ¼ łyżeczki tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 litry wody

Sposób przygotowania:

wywar z warzyw,.
Wszystkie składniki włożyć do garnka, wlać wodę i olej, gotować na małym ogniu 2 godziny. Przecedzić, wlać do słoików, taki wywar można przechowywać w lodówce do 7 dni.