Sposób przygotowania:
Sałatka z brązowym ryżem i gotowanym kurczakiem
Filet z kurczaka gotuję ok 30 min do miękkości. W trakcie gotowania dodaję przyprawy. Po zagotowaniu mięso kroję w dużą kostkę.
Bulionu z gotowania nie wylewam. Wykorzystuję ok 1 i 1/5 szklanki bulionu. Ponownie bulion doprowadzam do wrzenia. I wrzucam 3/4 szklanki ryżu. Gotuję w bulionie ok 3-4 min i zdejmuje z palnika co jakiś czas mieszając. Ryż pozostawiam pod przykryciem do miękkości.
Paprykę kroję w kostkę. Selera w pół talarki. Pomidorki koktajlowe kroję na pół. Wszystko ze sobą łączę. Dodaję jogurt i musztardę.
Smacznego
Bulionu z gotowania nie wylewam. Wykorzystuję ok 1 i 1/5 szklanki bulionu. Ponownie bulion doprowadzam do wrzenia. I wrzucam 3/4 szklanki ryżu. Gotuję w bulionie ok 3-4 min i zdejmuje z palnika co jakiś czas mieszając. Ryż pozostawiam pod przykryciem do miękkości.
Paprykę kroję w kostkę. Selera w pół talarki. Pomidorki koktajlowe kroję na pół. Wszystko ze sobą łączę. Dodaję jogurt i musztardę.
Smacznego