Sposób przygotowania:
Zupa krem z batatów
Przygotowuję warzywa, myję je i obieram, następnie kroję na mniejsze kawałki.
Na rozgrzany maśle podsmażam cebulę, plasterki czosnku i imbiru.
Po chwili dodaję marchew, pietruszkę i seler, całość mieszam i podsmażam aż warzywa puszczą sok.
Dodaję bataty, mieszam i zalewam gorącą wodą, tak, aby zakryła warzywa.
Dodaję przyprawy, mieszam i gotuję do miękkości.
Na koniec zupę blenderuję i doprawiam, jeśli jest taka potrzeba.
Podaję z kleksem kwaśnej śmietany, grzankami i/lub chipsami z buraka.
Na rozgrzany maśle podsmażam cebulę, plasterki czosnku i imbiru.
Po chwili dodaję marchew, pietruszkę i seler, całość mieszam i podsmażam aż warzywa puszczą sok.
Dodaję bataty, mieszam i zalewam gorącą wodą, tak, aby zakryła warzywa.
Dodaję przyprawy, mieszam i gotuję do miękkości.
Na koniec zupę blenderuję i doprawiam, jeśli jest taka potrzeba.
Podaję z kleksem kwaśnej śmietany, grzankami i/lub chipsami z buraka.
Magdalena88
zbysiowa
Super, czekam na opinię :)
Marika-
zbysiowa
Dziękuję za miłe słowa Mariko :) Zupę polecam, bo jest pyszna, robiłam ją na wyczucie, pierwszy raz z batatów ;)