Sposób przygotowania:
Z kiełkami
Koper włoski oczyść, opłucz, potnij w bardzo cienkie plasterki. Marchewkę obierz, pokrój w zapałkę. Jabłka umyj i pokrój w cząstki. Wytnij środki z pestkami, a miąższ razem ze skórką pokrój w słupki. Liście roszponki umyj, cebulę obierz i grubo posiekaj.
Wszystkie rozdrobnione składniki przełóż do salaterki. Ocet utrzyj z solą i pieprzem. Stale ucierając, powoli dodawaj olej. Ubij na jednolity sos. Polej składniki w salaterce, pomieszaj. Przed podaniem posyp kiełkami i startym serem.
Wszystkie rozdrobnione składniki przełóż do salaterki. Ocet utrzyj z solą i pieprzem. Stale ucierając, powoli dodawaj olej. Ubij na jednolity sos. Polej składniki w salaterce, pomieszaj. Przed podaniem posyp kiełkami i startym serem.