Sposób przygotowania:
Z nutką orientu
Przepis ten jest moją odpowiedzią na danie użytkownika Sarenka, które to mnie zainspirowało https://gotujmy.pl/krewetki-krolewskie-w-porach,przepisy,80540.html :) Porcja dla dwóch osób. Krewetki po umyciu odłóż na ręcznik kuchenny i osusz je. Pozbądź się pancerzyków z ogonków. Na patelni rozpuść masło i dodaj krewetki. Po ok. minucie przewróć je na drugą stronę i oprósz dość obficie świeżo zmielonym pieprzem. Gdy lekko się podsmażą, podkręć ogień i wlej ok 2-3 łyżki sosu rybnego. Podduś ok minuty i dodaj pokrojonego w talarki pora. Teraz możesz ponownie zmniejszyć ogień, żeby wszystko się powoli dusiło. Dodaj kiełki - ok 1/3 małej puszki i podduś wszystko razem ok 2 minuty (aż sos odparuje). Na sam koniec dodaj pokrojone w plasterki surimi. Wszystko nie powinno trwać dłużej niż 10-15 minut. WAŻNE: Aby składniki się nie rozpadły nie mieszaj ich tylko POTRZĄSAJ patelnią. Jeśli dodasz za dużo sosu (sos jest słony!), dodaj odrobinę wody. Tak przyrządzone krewetki podałam z ryżem naturalnym i jogurtem naturalnym, oprószonym ostrą, czerwoną papryką.
Wszunia
Tit
Jak to bez jak jest?
Wszunia napisał(a):
Wszunia
Tit
Wszunia napisał(a):
Wszunia
Jak pisałam komentarz 'I znowu bez zdjęcia', to zdjęcia nie było. To wynika samo z siebie. Wprowadzałam pewne poprawki i po ponownym zatwierdzeniu przepisu zdjęcie się nie pojawiło. Jak widać, zdjęcie już jest Nie widzę tu żadnych, absolutnie żadnych niejasności.
Sarenka
Tit
Tit
pansven
a co to za nadużywanie autorytetu? mam władzę to mi nie podskoczysz? to chyba w zamierzeniu ma być strona dla użytkowników, nie tylko dla Ciebie, droga Tit. jak tak dalej pójdzie, to ten portal zejdzie na psy.
nie wiem też czego tu nie rozumieć? skoro ktoś pisze, że 'bez zdjęcia' to znaczy, że dodało bez zdjęcia, albo zdjęcie dodano z opóźnieniem. widocznie macie z tym jakiś problem, więc lepiej przyjąć zasłużoną krytykę i to naprawić, a nie się dąsać.
pansven
Tit
Wszunia
pansven
na wstępie pragnę zapytać: czego nie zrozumiałem? Nie wmawiaj mi, proszę, że to po mojej stronie leży niezrozumienie! Nie 'pyskuję', Tit, o nie, ani nie utyskuję. Jedynie wyrażam swoje niezadowolenie z faktu, iż pokazujesz, że masz władzę i możesz zrobić wiele, jeżeli tylko coś, lub ktoś Ci się nie spodoba, lub jeśli czegoś nie zrozumiesz. Czułym uśmiechem nie nadrobisz niestety braku dystansu do siebie i braku zrozumienia dla innych.
Przeczytaj także moją poprzednią wypowiedź, tym razem ze zrozumieniem: nie kwestionowałem nigdzie pozycji portalu, czy też jego poziomu- napisałaś o tym niemały elaborat, podczas, gdy nie o tym była mowa. Skomentowałem jedynie Twój stosunek do naprawdę błahej sprawy, jaką był brak zdjęcia pod przepisem.
To tyle z mojej strony. Jeżeli masz chęć do dalszej dyskusji, zachęcam do wysyłania prywatnych wiadomości.
ukłony,
PanSven
Wszunia
Tit
Poza tym zbieram i zgłaszam do informatyka problemy techniczne w waszym imieniu. Więc śledzę czy znikło czy nie dodane. A w ogóle to problemy zgłaszamy na forum w wątku Tu zgłaszamy problemy. Z podaniem informacji jakiego przepisu dotyczy problem.
... chętnie bym z pansven pogadała ale muszę biec i nie elaboraty tylko ja tak szybko piszę.. pa
Tit
Wszunia
InesS
Danie wygląda pysznie, ukradnę je sobie do ulubionych i na pewno kiedyś wypróbuję przepis :)
evita0007