Sposób przygotowania:
Z serkami
Sałatę oraz szczypiorek opłucz. Liście sałaty porwij. Odłóż trochę szczypiorku do dekoracji, a resztę posiekaj. Umyj truskawki, usuń szypułki, owoce potnij na połówki.
Ser drobno zetrzyj. Dołóż serek topiony oraz szczypiorek. Dopraw i pomieszaj. Z masy serowej uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Wstaw je do lodówki na 20 min.
Schłodzone kulki serowe i połówki truskawek ułóż na półmisku wyłożonym sałatą. Udekoruj odłożonym szczypiorkiem.
Ser drobno zetrzyj. Dołóż serek topiony oraz szczypiorek. Dopraw i pomieszaj. Z masy serowej uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Wstaw je do lodówki na 20 min.
Schłodzone kulki serowe i połówki truskawek ułóż na półmisku wyłożonym sałatą. Udekoruj odłożonym szczypiorkiem.