Sposób przygotowania:
Jajka Eli faszerowane awokado
Jajka zalać wodą,wsypać łyżkę soli i gotować na twardo przez 10 minut. Ugotowane jajka odlać z wrzątku i potłuc potrząsając garnkiem. Jajka zalać zimną wodą i pozostawić do ostygnięcia. Zimne jajka obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Z połówek jajek ostrożnie wyjąć żółtka. Awokado przekroić na połówki,usunąć pestki,wyjąć miąższ i skropić go sokiem z cytryny. Żółtka włożyć do malaksera lub blendera,dodać awokado,majonez,pieprz,sól do smaku i zmiksować na gładką masę. Masę jajeczno-awokadową przełożyć do szprycy cukierniczej i wypełniać miejsce po żółtkach,tworząc rozetki. Jajka ułożyć na półmisku i podawać. Smacznego!