eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Jajka Eli faszerowane awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne jajka na wielkanocny stół i nie tylko. Trochę inaczej przygotowane,bo faszerowane dojrzałym awokado.

Jajka Eli faszerowane awokado Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka Eli faszerowane awokado

 

Sposób przygotowania:

Jajka Eli faszerowane awokado
Jajka zalać wodą,wsypać łyżkę soli i gotować na twardo przez 10 minut. Ugotowane jajka odlać z wrzątku i potłuc potrząsając garnkiem. Jajka zalać zimną wodą i pozostawić do ostygnięcia. Zimne jajka obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Z połówek jajek ostrożnie wyjąć żółtka. Awokado przekroić na połówki,usunąć pestki,wyjąć miąższ i skropić go sokiem z cytryny. Żółtka włożyć do malaksera lub blendera,dodać awokado,majonez,pieprz,sól do smaku i zmiksować na gładką masę. Masę jajeczno-awokadową przełożyć do szprycy cukierniczej i wypełniać miejsce po żółtkach,tworząc rozetki. Jajka ułożyć na półmisku i podawać. Smacznego!
Jajka Eli faszerowane awokado
Awokado przekroić na połówki,usunąć pestki,wyjąć miąższ i skropić go sokiem z cytryny.
Jajka Eli faszerowane awokado
Ugotowane jajka odlać z wrzątku i potłuc potrząsając garnkiem. Jajka zalać zimną wodą i pozostawić do ostygnięcia. Zimne jajka obrać ze skorupek.
Jajka Eli faszerowane awokado
Obrane jajka przekroić wzdłuż na połówki. Z połówek jajek ostrożnie wyjąć żółtka.