Sposób przygotowania:
Marynowane jajka nadziewane łososiem
Ugotowane i ostudzone jajka obieramy ze skorupek. Buraczki bardzo dokładnie myjemy i kroimy w grube plastry,wrzucamy do wody,dodajemy ocet i pozostałe składniki marynaty.Gotujemy przez 10 min na wolnym ogniu ( od chwili zagotowania się). Gotową marynatę studzimy a następnie przecedzamy przez sitko. Do przecedzonej marynaty wkładamy obrane jajka i pozostawiamy na 10-12 godz.( jajka powinny być całe zanurzone) Po tym czasie wyjmujemy jajka z zalewy i przekrawamy na 2 części,wyjmujemy żółtka. Przygotowujemy farsz: cebulę obieramy siekamy w drobną kostkę i przelewamy gotującą się wodą,studzimy. Pozostałe składniki farszu siekamy w drobniutką kostkę,mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy farsz nakładamy w marynowane jajka w miejsce wyjętego żółtka ( ja robiłam to za pomocą rękawa cukierniczego)