kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Zapalanka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa na niczym...dosłownie-na niczym...Tą zupę gotowała moja babcia kiedy bieda na przednówku chciała pożreć wszystkich z kopytami :(

Zapalanka

Składniki:

Zapalanka

 

Sposób przygotowania:

Zapalanka
Gotujemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Kiedy są miękkie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę na smalcu. Dodajemy cebulkę do ziemniaków. Gotujemy dalej póki ziemniaki się nie rozgotują na papkę. Teraz na smalcu smażymy około 1/2 szklanki mąki- na czerwony kolor. Wlewamy tą mąkę do zupy. Solimy do smaku. Smacznego!