SUPERPRZEPIS

Zapatrzona w Cumberland

         
ocena: 4/5 głosów: 5
Zapatrzona w Cumberland Więcej zdjęć (4)

Moja wersja oryginału ( konfitura z czerwonej porzeczki , soku z pomarańczy , musztardy i wina ) - doskonały do mięs na zimno i dziczyzny .

Składniki:

Zapatrzona w Cumberland

 

  • 3 pełne łyżki konfitury jagodowej
  • 2 łyżeczki musztardy z całymi ziarnami musztardy
  • sok z 1/2 pomarańczy
  • skórka otarta z 1/2 pomarańczy
  • 1 czubata łyżeczka mielonej słodkiej papryki

 

Sposób przygotowania:

Zapatrzona w Cumberland
Do miseczki nałożyć konfiturę jagodową , musztardę i otartą z połówki pomarańczy skórkę . Wcisnąć sok z 1/2 soczystej- dużej pomarańczy - najlepiej przez małe sitko by nie wpadły pestki. Dosypać mieloną paprykę . Wymieszać dokładnie .Przelać do garnuszka z grubym dnem . Gotować na małym gazie aż sos zgęstnieje .
Sos podawać do mięs na zimno i ciepło , pieczonej dziczyzny , pieczonego drobiu .
Zapatrzona w Cumberland
Proste składniki - prosta procedura - moment i sos jest gotowy
Zapatrzona w Cumberland
Wymieszać wszystkie składniki - dokładnie przed przelaniem do garnuszka
Zapatrzona w Cumberland
Gotować na małym gazie mieszając aż sos zgęstnieje