edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Roladki z cukinii

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki z cukinii nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera mascarpone i prażonych płatków z migdałów zanurzone w sosie pomidorowym.

Roladki z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Roladki z cukinii
1. Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż w wąskie plastry. Doprawiamy solą i pieprzem.

2.Plastry pieczemy chwilę w nagrzanym piekarniku lub grillujemy aby zmiękły i łatwiej się rokowały.

3. Szpinak podsmażany na patelni i dodajemy ser mascarpone, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz uprażone płatki z migdałów. Doprawiamy solą i pieprzem.

4. Na wystudzone plastry z cukinii nakładamy farsz i zawijamy w rulon.

5. Na dno naczynia żaroodpornego dodajemy passatem pomidorową i układamy roladki z cukinii i zapiekamy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni na 15 minut. Możemy posypać roladki startym ulubionym serem.
Roladki z cukinii
Szpinak podsmażany na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju
Roladki z cukinii
Do szpinaku dodajemy ser mascarpone i ząbki czosnku
Roladki z cukinii
Dodajemy uprażone płatki z migdałów i doprawiamy solą i pieprzem
Roladki z cukinii
Na dno naczynia żaroodpornego dodajemy passate pomidorową