Sposób przygotowania:
Roladki z cukinii
1. Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż w wąskie plastry. Doprawiamy solą i pieprzem.
2.Plastry pieczemy chwilę w nagrzanym piekarniku lub grillujemy aby zmiękły i łatwiej się rokowały.
3. Szpinak podsmażany na patelni i dodajemy ser mascarpone, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz uprażone płatki z migdałów. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Na wystudzone plastry z cukinii nakładamy farsz i zawijamy w rulon.
5. Na dno naczynia żaroodpornego dodajemy passatem pomidorową i układamy roladki z cukinii i zapiekamy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni na 15 minut. Możemy posypać roladki startym ulubionym serem.
2.Plastry pieczemy chwilę w nagrzanym piekarniku lub grillujemy aby zmiękły i łatwiej się rokowały.
3. Szpinak podsmażany na patelni i dodajemy ser mascarpone, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz uprażone płatki z migdałów. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Na wystudzone plastry z cukinii nakładamy farsz i zawijamy w rulon.
5. Na dno naczynia żaroodpornego dodajemy passatem pomidorową i układamy roladki z cukinii i zapiekamy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni na 15 minut. Możemy posypać roladki startym ulubionym serem.
robaczek