Sposób przygotowania:
zapiekana kasza jaglana
Kaszę jaglaną gotujemy ok 15 minut odcedzamy i przekładamy do miseczki.
Rozbijamy 2 jajka i mieszamy je z cukrem waniliowym i twarożkiem wszystko wlewamy do kaszy i dokładnie mieszamy.
Na końcu dokładamy konfiturę wiśniową lub malinową mieszamy możemy dosłodzić cukrem trzcinowym.Gotową masę przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut sprawdzając by się zbytnio nie zarumieniła.
Gotową zapiekankę podajemy na ciepło.
Rozbijamy 2 jajka i mieszamy je z cukrem waniliowym i twarożkiem wszystko wlewamy do kaszy i dokładnie mieszamy.
Na końcu dokładamy konfiturę wiśniową lub malinową mieszamy możemy dosłodzić cukrem trzcinowym.Gotową masę przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut sprawdzając by się zbytnio nie zarumieniła.
Gotową zapiekankę podajemy na ciepło.