niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

zapiekana kasza jaglana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zapiekanka z kaszy jaglanej z dodatkiem konfitury i twarożku to pożywne danie kolacyjne dla naszych milusińskich i nie tylko.

zapiekana kasza jaglana

Składniki:

zapiekana kasza jaglana

 

  • 2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 twarożek homogenizowany waniliowy ok.150g
  • 4 łyżki konfitury wiśniowej lub malinowej
  • 1 łyżka masła do posmarowania naczynia do zapiekania
  • cukier trzcinowy do smaku

Sposób przygotowania:

zapiekana kasza jaglana
Kaszę jaglaną gotujemy ok 15 minut odcedzamy i przekładamy do miseczki.
Rozbijamy 2 jajka i mieszamy je z cukrem waniliowym i twarożkiem wszystko wlewamy do kaszy i dokładnie mieszamy.
Na końcu dokładamy konfiturę wiśniową lub malinową mieszamy możemy dosłodzić cukrem trzcinowym.Gotową masę przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut sprawdzając by się zbytnio nie zarumieniła.
Gotową zapiekankę podajemy na ciepło.