Sposób przygotowania:
Zapiekana sałatka tuńczyka w tortilli
Tuńczyka odcedzamy z zalewy (ja używam stek). Następnie natkę pietruszki, rzodkiewki, cebulę drobno siekam. Dodaję do tuńczyka. Ser żółty trę na tarce o grubych oczkach. Dodaję przyprawy, ketchup. Mieszam całość.
Formę do tarty wykładam tortilla tak, by brzegi lekko wystawały (tworząc charakterystyczne fale). Farsz dziele na 4 porcje.
Każda przekładam na tortillę. Posypuję tartym serem. Piekę ok 5-7 minut w 200 stopniach.
Podaję odrazu.
Formę do tarty wykładam tortilla tak, by brzegi lekko wystawały (tworząc charakterystyczne fale). Farsz dziele na 4 porcje.
Każda przekładam na tortillę. Posypuję tartym serem. Piekę ok 5-7 minut w 200 stopniach.
Podaję odrazu.