Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa
Od brokuła odcinamy różyczki, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru ok. 5 minut, nastepnie dobrze odcedzamy i studzimy, a potem kroimy na mniejsze części
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę.
Rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach, a szynkę kroimy w paseczki.
Kukurydzę odcedzamy.
Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Z keczupu, majonezu i jogurtu przygotowujemy sos, wszystko łączymy, doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy.
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę.
Rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach, a szynkę kroimy w paseczki.
Kukurydzę odcedzamy.
Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Z keczupu, majonezu i jogurtu przygotowujemy sos, wszystko łączymy, doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy.