aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Zapiekane bagietki z pieczarkami i szynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dłuuuugie zapiekane bagietki z pieczarkami i wędliną otulone zrumienionym żółtym serem. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.

Zapiekane bagietki z pieczarkami i szynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane bagietki z pieczarkami i szynką

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane bagietki z pieczarkami i szynką
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wrzucamy na patelnię, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy 5 minut, aż woda częściowo odparuje. Na blaszce wykładamy papier do pieczenia. Bagietki kroimy wzdłuż na pół i układamy na blaszce. Na bagietki wykładamy pieczarki. Szynkę kroimy w paseczki i układamy na bagietkach. Na wierzch bagietek układamy również pokrojony w paseczki żółty ser. Bagietki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 5 minut. Jeszcze ciepłe polewamy sosem czosnkowym lub keczupem. Smacznego!!!
Zapiekane bagietki z pieczarkami i szynką
Obrane pieczarki ścieramy na tarce na dużych oczkach i smażymy 5 minut.
Zapiekane bagietki z pieczarkami i szynką
Na blaszce wyłożonej papierem układamy przekrojone bagietki. Na nie wykładamy pieczarki.
Zapiekane bagietki z pieczarkami i szynką
Następnie układamy pokrojoną w paseczki szynkę.
Zapiekane bagietki z pieczarkami i szynką
Na wierzch układamy pokrojony w paseczki żółty ser. Zapiekamy w piekarniku przez 5 minut.

Tagi:

sery ser szynka