Sposób przygotowania:
Zapiekane bułeczki z niespodzianką
Odciąć góry od kajzerek, wybrać miękisz z bułek. Rozgrzać oliwę i roztopić w niej masło. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić drobno posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, wrzucić drobno posiekane pieczarki. Usmażyć, często mieszając na dużym ogniu. Dodać połowę miękiszu wyjętego z bułek. Smażyć jeszcze chwilę i mieszać. Jednolitą masę przełożyć do miski. Do letniej masy dodać połowę posiekanego szczypiorku i wbić jajko. Starannie wymieszać. Masą nadziewać bułeczki. Odcięte wierzchy skroić lekko wodą (będą chrupiące). Wszystko (bułki i wierzchy) włożyć na 10-12 minut do piekarnika (180 stponi). Dwie minuty przed końcem wyjąć bułki i posypać żółtym serem i znów włożyć do piekarnika na 2 minuty. Gdy ser się roztopi wyciągnąć i posypać szczypiorkiem. Zamknąć bułki wierzchami.