Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zapiekane bułki wg Katarzyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo smaczne i szybkie zapiekane bułki.

Zapiekane bułki wg Katarzyny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane bułki wg Katarzyny

 

  • 2 duże bułki
  • 30 dkg świeżych pieczarek
  • 2 cebule
  • 20 dkg sera żółtego Gouda
  • sól, pieprz - do smaku
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Zapiekane bułki wg Katarzyny
Pieczarki oraz cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy przygotowane grzyby i cebulę. Co jakiś czas mieszając, dusimy aż woda całkowicie odparuje, doprawiamy. Bułki przecinamy na pół. Ser Gouda ścieramy na tarce o dużych otworach. Na każdą połowę bułki nakładamy porcję farszu pieczarkowego. Posypujemy startym serem. Zapiekamy około 15 minut, aż ser się stopi i lekko zarumieni. Podajemy z keczupem.
Zapiekane bułki wg Katarzyny
Pieczarki dokładnie obieramy i myjemy, kroimy.
Zapiekane bułki wg Katarzyny
Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy przygotowane grzyby i cebulę. Co jakiś czas mieszając, dusimy aż woda całkowicie odparuje, doprawiamy.
Zapiekane bułki wg Katarzyny
Bułki przecinamy na pół. Ser Gouda ścieramy na tarce o dużych otworach.
Zapiekane bułki wg Katarzyny
Na każdą połowę bułki nakładamy porcję farszu pieczarkowego. Posypujemy startym serem. Zapiekamy około 15 minut, aż ser się stopi i lekko zarumieni. Podajemy z keczupem.

Tagi:

sery ser bułki