Sposób przygotowania:
Zapiekane jabłka
1. Umyć i osuszyć jabłka.
2. Usunąć wierzch jabłka.
3. Wydrążyć miąższ ze środka jabłka
4. Posypać środek cynamonem i cukrem pudrem.
5. Nałożyć po dwie łyżeczki dżemu na jabłko do środka.
6. Wierzch można posypać po raz kolejny cynamonem.
7. Piec w brytwance wysmarowanej masłem przez około 15 minut w temperaturze 160 stopni C.
2. Usunąć wierzch jabłka.
3. Wydrążyć miąższ ze środka jabłka
4. Posypać środek cynamonem i cukrem pudrem.
5. Nałożyć po dwie łyżeczki dżemu na jabłko do środka.
6. Wierzch można posypać po raz kolejny cynamonem.
7. Piec w brytwance wysmarowanej masłem przez około 15 minut w temperaturze 160 stopni C.