Sposób przygotowania:
Zapiekane piersi kurczaka z pieczarkamiPrzygotowanie pieczarek

Pieczarki obrać, szybko opłukać, żeby nie nasiąknęły wodą. Pokroić drobno albo zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć cebulę i pieczarki na tłuszczu, wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i jarzynką
przygotowanie piersi

Piersi z kurczaka opłukać i osuszyć. Pokroić na płaty i lekko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Podsmażyć na gorącym tłuszczu z obu stron, ale tylko żeby mięso się ścięło.
Przygotowanie do zapiekania

Podsmażone piersi z kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Na mięso wyłożyć pieczarki. Posypać startym na tarce żółtym serem
zapiekanie

Piekarnik nagrzać do 250-300 stopni. Wstawić danie do zapieczenia na 10 minut.