Sposób przygotowania:
Kurczak, pesto, pieczarki, szpinak, ser
Piersi kurczaka obrac ze wszelkich zylek i tluszczu, oplukac i osuszyc recznikiem papierowym. Pokroic wzdluz na platy o grubosci ok 0,7cm. Z jednej strony posolic i przyprawic pieprzem ziolowym. Przelozyc do formy wyscielonej folia, przyprawiona czescia do dolu, ukladajac mieso ciasno kawalek przy kawalku. Wierzch miesa posmarowac dokladnie pesto. Pieczarki obrac i drobno pokroic. Szpinak przeplukac zimna woda, osuszyc, odrzucic ogonki, a liscie dosc drobno posiekac. Na mieso kladziemy pieczarki, a nastepnie liscie szpinaku. Szpinak posypac delikatnie sola. Calosc zalac smietanka, a wierzch posypac swiezo zmielonym kolorowym pieprzem. Wstawic do piekarnika i piec przez 45 minut w 180 stopniach, wyjac, posypac startym na grubych oczkach serem i ponownie wstawic na chwile, do rozpuszczenia sera. Podawac z ziemniakami.
thegrooba
Wszunia
Sarenka
A to jest pesto czerwone, pesto rosso, czyli dokladna nazwa wloska, a produkt zakupiony w Lidlu. Mozna tez zrobic samemu, trzeba tylko poszukac przepisu w internecie :-).
Tit
Sarenka
:) Powolna jestem w stukaniu komentarzy ;)
Wszunia
Muszę spróbować w takim razie.
bernika
Lady Marmolada
anyro
sandrus
Sarenka
A dziękuję :)