Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Piersi z kurczaka z groszkiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zapiekane piersi z kurczaka z nadzieniem z mrożonego groszku, żółtego sera, cebuli i tapas paprykowo-pomidorowego...

Piersi z kurczaka z groszkiem i serem

Składniki:

Piersi z kurczaka z groszkiem i serem

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku
  • 10 dkg żółtego sera
  • 1/2 cebuli
  • 2 czubate łyżeczki tapas paprykowo-pomidorowego
  • 2 łyżeczki oleju
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięs

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka z groszkiem i serem

Etap 1

Piersi z kurczaka z groszkiem i serem
Rozbite tłuczkiem mięso oprószone solą i pieprzem.

Każdą pierś z kurczaka rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem (użyłam pieprzu kolorowego).

Etap 2

Piersi z kurczaka z groszkiem i serem
Mrożony groszek wymieszany z pokrojonym serem cebulą i tapas.

Groszek przełożyć do miseczki (bez rozmrażania). Ser i cebulę pokroić w kostkę, dodać do groszku. Dodać też tapas i odrobinę soli, dokładnie wymieszać.

Etap 3

Piersi z kurczaka z groszkiem i serem
Nadziane mięso ułożone w naczyniu do zapiekania polane olejem i posypane przyprawą do mięs.

Przygotowany farsz rozłożyć na każdym kawałku mięsa, zwinąć w roladki. Ułożyć je w naczyniu do zapiekania łączeniem do dołu, polać olejem i posypać przyprawą do mięs. Roladki zapiekać w 180 stopniach przez ok. 45 minut. Gotowe roladki kroić w grube plastry.