Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zapiekane płotki w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczna rybka z warzywami

Zapiekane płotki w warzywach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekane płotki w warzywach

 

  • 8 tuszek płotki
  • 4 marchewki
  • 1 cytryna
  • 2 korzenie pietruszki
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz biały,bazylia,słodka papryka,koperek,curry
  • olej

Sposób przygotowania:

Zapiekane płotki w warzywach
Tuszki płotek opłukać i oczyścić z łusek.Przemyć ponownie.Ponacinać tuszki.Obsypać solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, odstawić na chwilkę.Marchewki i pietruszkę obrać i obgotować.Pokroić na paseczki.Blachę wyłożyć folią ,wlać olej i poukładać płotki.Do każdej naciętej ryby włożyć plaster cytryny,marchewkę oraz pietruszkę.Przyprawić bazylią,słodką papryką,koperkiem oraz curry.Na wierzch ułożyć natkę pietruszki oraz kawałki marchewki i cytryny.Piec w piekarniku około 25 minut.
Zapiekane płotki w warzywach
Każdą tuszkę płotki nalezy opłukać i oczyścić dokładnie
Zapiekane płotki w warzywach
Na blachę z folią wyłozyć tuszki ryb oraz pietruszkę i marchewkę.