Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Płoć smażona na oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Płoć smażona w panierce świetnie się komponuje z frytkami i dowolną surówką. Ta niepozorna rybka jest bardzo smaczna.

Płoć smażona na oleju

Składniki:

Płoć smażona na oleju

 

Sposób przygotowania:

Płoć smażona na oleju
Płotki oczyścić, wypatroszyć , dokładnie umyć i osuszyć. Oprószyć z wszystkich stron przyprawami.

Odstawić na chwilę do lodówki, aby naszły smakiem przypraw.

Jajko rozkłócić, obtoczyć w nim a potem w bułce tartej przygotowane płocie. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Przed podaniem usmażone ryby można skropić sokiem z cytryny.  

Tagi:

ryba