Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zapiekane ziemniaki z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny, pachnący dodatek do ziemniaków.

Zapiekane ziemniaki z ziołami

Składniki:

Zapiekane ziemniaki z ziołami

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane ziemniaki z ziołami
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Po osączeniu ich z wody przekładamy je do miski. Dodajemy do nich roztarty czosnek, sól morską, pieprz czarny mielony i ziołowy mielony, bazylie suszoną, zioła prowansalskie i słodką paprykę. Dokładnie mieszamy. Naczynka do zapiekania smarujemy masłem śmietankowym, układamy odrobinę masła, następnie układamy w nich porcje ziemniaków. Ziemniaki zapiekamy przez około 40- 45 minut w temp. 160 stopni. Podajemy jako dodatek do obiadów.