Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Ziemniaki zapiekane w ziołach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

aromatyczne ziołowe ziemniaczki świetnie nadają się do mięsa czy ryby

Ziemniaki zapiekane w ziołach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaki zapiekane w ziołach

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki zapiekane w ziołach
Ziemniaczki myjemy i obieramy, kroimy w ćwiartki (jeśli duże więcej). Smarujemy blaszkę tłuszczem. Układamy ziemniaki równomiernie, polewamy olejem i posypujemy ziołami oraz papryką. Można dodać jeszcze soli jeśli ktoś lubi, ja nie przepadam :) następnie pieczemy 1 godzinę, w połowie można ziemniaczki lekko przemieszać. Włączamy termoobieg, powinny być gotowe i rumiane po ok. 15 minutach.
Ziemniaki zapiekane w ziołach
Ziemniaki kroimy w plastry lub ćwiartki
Ziemniaki zapiekane w ziołach
Polewamy olejem rzepakowym i doprawiamy ziołami

Tagi:

ziemniaki