Sposób przygotowania:
Zupa kapuściano-rzodkiewkowaEtap 1
Kości schabowe umyć, przełożyć do garnka, zalać 2 l wody, zagotować, zebrać szumowiny. Gotować pod przykryciem ok. 30 minut.
Etap 2
Marchewki obrać, pokroić w ćwierć plasterki. Pietruszkę i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić.
Etap 3
Warzywa dodać do wywaru. Dodać też trochę soli i pieprzu. Gotować dalej ok. 10 minut.
Etap 4
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kapustę poszatkować, oczyszczone rzodkiewki pokroić w ćwiartki.
Etap 5
Warzywa dodać do zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Etap 6
Do zupy dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, jeszcze chwilkę pogotować.
Etap 7
Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.