Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Deser dla prawdziwych łasuchów. Doskonały na podwieczorek w długie jesienne i zimowe wieczory. Polecam!

Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami
Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotowuję. W odlanym mleku mieszam budynie oraz cukier. Wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 5 minut. Gorący budyń przekładam do foremek do zapiekania. Jabłko obieram i kroję w ósemki. Owoce układam na budyniu. Całość posypuję posiekanymi orzechami i migdałami. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami
Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotowuję. W odlanym mleku mieszam budynie oraz cukier. Wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 5 minut.
Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami
Gorący budyń przekładam do foremek do zapiekania. Jabłko obieram i kroję w ósemki. Owoce układam na budyniu. Całość posypuję posiekanymi orzechami i migdałami. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni.