lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zapiekanka Laluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo pyszna zapiekanka szybko się robi :)

Zapiekanka Laluni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekanka Laluni

 

  • 500 gram boczku
  • 4 pieczarki
  • makaron rurki 350 gram
  • 1 bulion wolowy150 gram sera zółtego
  • przecier pomidorowy 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Zapiekanka Laluni
1- Makaron rurki 350 gram gotujemy na półtwardo 1-500gram boczku mielimy przez maszynke na śrenich oczkach 2-4 Duże pieczarki mielimy na srednich oczkach 3- Smarzymy na patelni boczek zmielony z pieczarkami zmielonymi 4- W misecce rozrabiamy 1 bulin wołowy w 100 mili wody i dodajemy do usmarzonego boczku i pieczarek do tego dodajemy dwie łyzki przeciereu pomidorowego 1 łyżeczkę 1-150 gram sera żółtego trzemy na tarce i posypujemy na sos z boczku i pieczarek zapiekamy 25 minut w 180 stopniach
Zapiekanka Laluni
Gotujemy makaron na półtwardo 350 gram potem wkładamy do naczynia zaroodpornego
Zapiekanka Laluni
Usmarzony boczek z pieczarkami w sosie pzrekładamy na makaron
Zapiekanka Laluni
posypujemy startym makaronem i wkladamy do pieca na 25 minut i zapiekamy w 180 stopniach

Tagi:

makaron sery ser