Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami i amarantusem
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Pokrojoną pierś z kurczaka posypujemy przyprawami i startym czosnkiem, polewamy odrobiną oleju mieszamy i odstawiamy żeby się przegryzło.
Cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki.
Pierś z kurczaka, pieczarki i cebulę smażymy, ja delikatnie podlałam wodą, aby mięso nie było suche. Makaron gotujemy, odcedzamy, mieszamy z mięsem, grzybami i słonecznikiem.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Mieszamy śmietanę z przyprawami i polewamy zapiekankę. posypujemy amarantusem.
Zapiekamy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Cebulę drobno siekamy. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki.
Pierś z kurczaka, pieczarki i cebulę smażymy, ja delikatnie podlałam wodą, aby mięso nie było suche. Makaron gotujemy, odcedzamy, mieszamy z mięsem, grzybami i słonecznikiem.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Mieszamy śmietanę z przyprawami i polewamy zapiekankę. posypujemy amarantusem.
Zapiekamy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.