Sposób przygotowania:
Zapiekanka Marka
Kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki, wrzucamy na gorącą patelnie z odrobinką oleju, podsmażamy. Do tego dodajemy cebulkę pokrojona w kostkę, oraz pieczarki pokrojone w plasterki. Wszystko razem zasmażamy, aż kiełbasa się lekko zarumieni. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki ogórek i paski papryki. Dalej to smażymy, do momentu, gdy uznamy, że papryka jest miękkawa, ale jeszcze lekko chrupiąca. Całość zdejmujemy na chwilkę z ognia i przekładamy na sito by obciekł tłuszcz. OK. teraz wszystko powrotem na patelnię i polewamy ketchupem. Dokładnie to wszystko mieszamy, aby wszystkie składniki pokryte były sosem. Na sam koniec posypujemy wszystko startym serem, nakrywamy na chwilę pokrywką. Gdy ser się ładnie rozpuści, całość należy jeszcze raz dokładnie wymieszać. Nie solimy bo kiełbasa i ser są wystarczajęco słone.Gotowe. Podajemy natychmiast po przyrządzeniu z chlebkiem. Smacznego