jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Zapiekanka pieczarkowa na waflu ryżowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczarki smażone na maśle, ser i delikatna chrupka - to jest pyszne!

Zapiekanka pieczarkowa na waflu ryżowym.

Składniki:

Zapiekanka pieczarkowa na waflu ryżowym.

 

  • 4 wafle ryżowe extra cieńkie GOOD FOOD
  • 6 plastrów żółteg sera salami
  • 25 dag pieczarek
  • 4 łyżeczki posiekanych orzechów
  • 1 niewielka cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Zapiekanka pieczarkowa na waflu ryżowym.
Na łyżce masła zeszklij posiekana cebulę. Dodaj pieczarki i duś je aż płyn odparuje. Dopraw solą i pieprzem. Na talerzyku rozsyp 1 łyżeczkę orzechów, ułóż na nich plaster sera salami (wielkości wafla), na plaster nałóż łyżkę pieczarek i paseczki sera. Zapiecz ser w mikrofalówce lub w piekarniku do chwili, aż ser zacznie się rozpływać. Zsuń plasterek na wafel, udekoruj pietruszką i podawaj od razu. Z kolejnymi zapiekankami postępuj tak samo.

Tagi:

sery ser