Sposób przygotowania:
Zapiekanka z bagietek
Bagietki pokroić na mniejsze kawałki. Koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną. Kiełbasę zwyczajną pokroić na mniejsze kawałki (plasterki).
Na przemian układać w brytfannie wysmarowanej margaryną: kawałek bagietki, sos, kiełbasa, sos, bagietka, aż do skończenia wszystkich składników.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać po brytfannie. Dodatkowo posypać pieprzem do smaku.
Piec w 180 st. przez ok. 20-25 minut. Podawać ciepłe.
Na przemian układać w brytfannie wysmarowanej margaryną: kawałek bagietki, sos, kiełbasa, sos, bagietka, aż do skończenia wszystkich składników.
Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać po brytfannie. Dodatkowo posypać pieprzem do smaku.
Piec w 180 st. przez ok. 20-25 minut. Podawać ciepłe.