Sposób przygotowania:
Wytrawna rolada serowafarsz
Rozpoczynamy od przygotowania farszu:
jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce,
tak samo ser camembert, a szynkę kroimy w drobną kostkę.
W misce ucieramy masło, dodajemy resztę składników , doprawiamy do smaku.
blat serowy
Ser na blat ścieramy na małych oczkach tarki, dodajemy do niego majonez i jajka- dokładnie mieszamy.
Dużą blachę piekarnikową ( 34x 37 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masą- to najtrudniejsza część, bo masy jest mało, ale wystarczy:)
Pieczemy w temp 180 stopni 20-25 minut
farsz
Upieczony blat wyciągamy, obracamy i ściągamy papier
Uwaga bo gorące.
Na blacie rozsmarowujemy ketchup, następnie farsz i jeszcze ciepły zwijamy węższą stronę, tak jak roladę.
zwijanie
Przekładamy na papier,zwijamy przy pomocy papieru dość mocno i odstawiamy do wystudzenia.
Zimną wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny.
Jagodowa
reanja
robiłam juz kilka wersji i ta jest chyba najłatwiejsza:)
trzymam kciuki, uda sie na pewno:)
Czekoladka 2